Smalfilmsforum.se

Hem | Blogg | Artiklar | Länkar | Om Smalfilmsforum

den 23 juli 2008

BGA Videoproduktion utökar sortimentet av råfilm

Som vi tidigare rapporterade om har BGA Videoproduktion börjat sälja råfilm till Super 8. Nu har sortimentet utökats med två nya råfilmer.
Kort info om de nya filmerna:
Wittner Chrome V50D
Bygger på Fuji Velvia 50 Daylight.
Liknar Kodachrome 40 när det gäller korn och skärpa.
Super 8: Wittner Chrome 100D
Bygger på Kodaks Ektachrome 100D.
Intensiva färger, neutral gråskala och exakta hudfärger.

den 20 juli 2008

Nytt nummer av Smallformat

Om ungefär 1 vecka kommer ett nytt nummer av den tyska tidningen Smallformat.
Tidningen är som vanligt sprängfylld med intressanta nyheter och artiklar för dig som filmar. Läs mer om vad nästa nummer innehåller på Filmshooting.com

den 17 juli 2008

Länktips: Super 8 Manual

Super 8 Manuals - Om du för första gången står med en Super 8 kamera i din hand är det inte lätt att veta hur du ska göra. Här finns en lång guide som går igenom alla steg och lär dig känna din kamera. Mycket text blandat med pedagogiska bilder.

den 9 juli 2008

Smalfilmsöverföring SD vs HD

Nu med High Definitions intåg börjar fler och fler fundera på om smalfilm blir bättre överförd som HD. Åsikterna är minst sagt olika och bl.a. MWA-Nova som tillverkar Flashscan8 ser ingen anledning att gå över till HD.

På filmshooting.com pågår en intressant diskussion där grundaren av Moviestuff som tillverkar maskiner för överföring av smalfilm framför sina åsikter om att HD överföring ger en bättre kvalitet. Väldigt ingående och intressant diskussion som är klart läsvärd. -Läs mer-

den 7 juli 2008

Köptips

I senaste numret av Smallformat hittade jag följande som kan vara av intresse för dig som är aktiv filmare och vill se vad andra har skapat.

Det är en samling av de 25 bästa smalfilmerna som gjorde under 2007 och vann under "NOMOs International Super 8 award" med allt från dokumentärer till musikvideor. Priset är 19,95euro + frakt. Det går även att köpa de 25 vinnarna från tävlingarna under 2004, 2005 & 2006. Du beställer via e-mail till gross "A" schiele-schoen.de

den 6 juli 2008

Slutet på framkallning av Super 8 i England?

Todd-AO har varit ensam i Storbritannien om att erbjuda framkallning av negativ Super 8 film. Nu är det tyvärr slut med det. Det beror på en allmän nedgång av filmframkallning vilket gör att framkallningen koncentreras till ett labb där det tyvärr ej finns möjlighet att erbjuda framkallning av negativ Super 8.